Eagle Eye Networks stelt subsidies beschikbaar voor Cloud Video Surveillance

Eagle Eye Networks stelt subsidies beschikbaar om scholen te helpen meer uit hun beveiligingssystemen te halen en de detectie en reactie op incidenten te verbeteren. De aanbieder van Cloud Video Surveillance biedt via de Drako School Grant 2020 tot een miljoen dollar voor de financiering, ondersteuning en implementatie van beveiligingsapparatuur en cloud-opnameservices in lokale schoolgebouwen en/of campussen.

De scholen of schooldistricten die in aanmerking komen omvatten erkende particuliere en openbare scholen: basis- en middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. “Door videobewaking van hoge kwaliteit toegankelijker te maken, willen we een veiligere omgeving voor studenten, ouders en medewerkers realiseren. Wij geloven dat de toekomst van videobewaking in de cloud ligt en scholen verdienen een flexibele, veilige en betaalbare oplossing. Enkel de migratie naar een Cloud VMS kan dit bieden”, zegt Dean Drako, CEO van Eagle Eye Networks.

Eagle Eye Networks heeft ruime ervaring met het beschermen van onderwijsinstellingen en werkt samen met scholen in meer dan vijftien staten in de VS en is inmiddels ook actief op Europese scholen om moderne, gebruiksvriendelijke oplossingen voor videobewaking te bieden.

Cloud Video Surveillance biedt verschillende voordelen. Beheerders kunnen zien wat er op elke locatie gebeurt vanaf elk apparaat met de mobiele Cloud VMS-app of een moderne browser. Ook hebben zij de optie om hulpdiensten tijdens noodsituaties toegang te verlenen tot vastgelegde en realtime camerabeelden. De Cloud VMS is te integreren met onder andere systemen van Brivo en SALTO Systems. Dankzij de cloud is op locatie minder apparatuur zoals servers nodig en kan het onderhoud op afstand worden uitgevoerd.

Het Eagle Eye Cloud VMS biedt centrale beheertools waarmee beheerders gebruikersactiviteiten kunnen volgen en toegang kunnen toewijzen of intrekken, allemaal vanuit een mobiele- of webbrowser. Met de Cloud VMS kunnen klanten de opslagcapaciteit naar behoefte uitbreiden, waardoor hun kapitaaluitgaven geminimaliseerd worden en ze niet meer hoeven te beslissen hoeveel servers er in de toekomst nodig zullen zijn. Alle videobeelden worden ter plaatse gecodeerd en blijven zowel in rust, als tijdens het uploaden en in de cloud gecodeerd.

Onderwijsinstelligen kunnen de Drako School Grant subsidie ontvangen ter financiering voor een volledig jaar van het cloudgebaseerde Eagle Eye Security Camera Video Management System (VMS) en de bijbehorende componenten. De oplossing omvat camera’s, gateways, cloud-opnameservices en gecentraliseerd beheer. Optioneel kunnen scholen hun bestaande beveiligingscamera’s gebruiken en hun on-site surveillancesysteem integreren met het cloudgebaseerde VMS van Eagle Eye.

De Eagle Eye Security Camera VMS werkt met een breed scala van IP, analoog of HD via coax.

Klik hier voor meer informatie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →