Hanwha Techwin introduceert Wisenet WAVE 4.0 VMS

Hanwha Techwin heeft een aanzienlijk bijgewerkte versie van de Wisenet WAVE Video Management Software (VMS)-platform geïntroduceerd. Deze heeft nieuwe functies die de gebruikerservaring, interoperabiliteit en cyberbeveiliging verbeteren en een verbeterde systeemarchitectuur die een hoge beschikbaarheid garandeert en schaalbare implementaties ondersteunt door maximaal honderd servers samen te voegen tot één systeem.

Wisenet WAVE 4.0 maakt het mogelijk om systemen die zijn geregistreerd op WAVE Sync samen te voegen vanuit een online dashboard, waardoor het niet meer nodig is om doorsturen via de poort te configureren voor samenvoegingen op afstand.

Een uitgebreide update van de Wisenet WAVE-gebruikersinterface omvat een vernieuwing van het meldingenpaneel met nu ook tabbladen voor bewegingsdetectie, bladwijzers, gebeurtenissen en objecten, evenals snelle en eenvoudige manieren om elk tabblad te doorzoeken en te filteren.

De nieuwe functie Lay-out-als-actie maakt het mogelijk om automatisch een voorgedefinieerde schermlay-out te openen wanneer zich een gebeurtenis voordoet, terwijl WAVE 4.0 nu ook ondersteuning biedt voor wachtrijbeheeranalyses op Wisenet-camera’s, schokdetectie op Wisenet X Plus-camera’s en temperatuurwijzigingsdetectie op thermische Wisenet-camera’s.

Het beheer van de nieuwste generatie Wisenet-camera’s is ook verbeterd, waardoor operators de PTZ- en focusfuncties van Wisenet-modellen met gemotoriseerde varifocale lenzen op afstand kunnen bedienen. Operators kunnen nu offline videobestanden importeren die zijn vastgelegd door actiecamera’s, draagbare camera’s en drones. Door ze te associëren als een virtuele camera, kunnen ze op dezelfde manier worden beheerd als videobeelden die door andere camera’s die met een systeem zijn verbonden, worden opgenomen.

Voor toepassingen met strenge beveiliging is Wisenet WAVE 4.0 configureerbaar om ervoor te zorgen dat het systeem alleen HTTPS gebruikt en het videoverkeer versleutelt. Bovendien is een wachtwoordbeveiliging toegevoegd voor .nov- en .exe-indelingen.

Een nieuwe software-ontwikkelingsset (SDK) ter ondersteuning van WAVE 4.0 maakt een snelle integratie van intelligente systemen en apparaten van derden mogelijk. Het bevat een uitgebreide functieset die ontworpen is voor elk systeem of toepassing van derden, inclusief kunstmatige intelligentie (AI) en diepgaand leergestuurde computervisietoepassingen gericht op objectherkenning en automatisering. Met behulp van de Metadata SDK kunnen ontwikkelaars plugins maken die gebruik maken van de belangrijkste nieuwe functies, waaronder het zoeken naar metagegevens op kenmerken, tijdsinterval of interessegebied, objectoverlays op live en opgenomen video en cameraspecifieke video-analyseinstellingen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →