Europol publiceert nieuwe ‘most-wanted’-lijst

De Europese politieorganisatie Europol heeft een nieuwe ‘most-wanted’-lijst gepubliceerd. Daarop staan dit keer vooral veel vrouwen. Het thema is dit jaar: ‘Crime has no gender’, oftewel: misdaad kent geen geslacht.

De lijst, met foto’s van criminelen uit 21 verschillende landen, is te zien op de website euromostwanted.eu. Opvallend is dat de gezichten van de criminelen schuil gaan achter een masker. Pas na wat scrollen wordt langzaam het gezicht van de voortvluchtige zichtbaar.

Er staan achttien vrouwen op de lijst, onder andere Elizabeth Dizon Honrada. Deze Filipijnse vrouw is in Nederland tot vijf jaar cel veroordeeld wegens drugssmokkel vanuit Suriname. De politie gaat ervan uit dat de 57-jarige Honrada zich schuilhoudt in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabiƫ. Ze heeft ook familie in Nederland wonen. De meeste criminelen worden gezocht wegens moord, mensensmokkel en drugssmokkel.

Europol zoekt daarnaast nog naar veel meer criminelen. Op die langere lijst staat bijvoorbeeld Ridouan Taghi. Taghi wordt als hoofd van een criminele bende verdacht van meerdere moorden in de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld. Ook wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum, vorige maand.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →