Hikvision toont innovatieve toepassingen van AI Cloud op CPSE 2019

Hikvision toonde eind oktober innovatieve toepassingen en producten tijdens de China Public Security Expo (CPSE) 2019 in Shenzhen. Onder het motto ‘Fusing Data for a Smarter World’ stond vooral het Hikvision AI Cloud-platform centraal, dat integratie ondersteunt van Internet-of-Things (IoT) apparaten en netwerkdata benut voor intelligente toepassingen en diensten.

De Hikvision AI Cloud is gebaseerd op een distributiearchitectuur die gebruik maakt van cloud computing en edge computing. Het platform koppelt Artificial Intelligence (AI) algoritmes via de cloud met onder andere videorecorders en servers, bewakingscamera’s en andere IoT-apparaten op locatie bij eindgebruikers. Het cloudplatform is ontwikkeld om slimmere en snellere ‘AI-powered’ toepassingen mogelijk te maken.

Tijdens de beurs konden bezoekers een groot aantal AI Cloud-toepassingen live in actie zien. Deze moeten bedrijven en organisaties helpen in uiteenlopende toepassingen van het verhogen van de publieke veiligheid, tot oplossingen voor transport en logistiek en de retail en financiele sectoren.

Als voorbeeld was te zien hoe met de AI-based video analysis technologie het Intelligent Transportation System van Hikvision verkeersovertredingen signaleert om op die manier bij te dragen aan minder (fatale) verkeersongevallen. Door informatie uit videobeelden te combineren met andere systemen en algoritmes, kan data worden weergegeven op plattegronden om verkeerstromen beter inzichtelijk te maken en de bereikbaarheid in drukke stedelijke gebieden te verhogen.

Ook te zien waren de Smart Retail oplossingen van de fabrikant, die onder meer gebruik maken van technologie zoals video analytics, big data, cloud computing en kunstmatige intelligentie. Deze oplossingen zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld toepassing in winkelcentra, supermarkten of grotere warenhuizen. Tot de toepassingen horen onder meer people-counting, analyse van de winkelvloer om te bepalen welke artikelen het meest in trek zijn, voorraadbeheer, het op afstand bewaken van winkels, toezicht op (kassa)medewerkers en op onbemande containers.

Tijdens de beurs was er ook aandacht voor de integratie van zeer nauwkeurige radardetectie met bewakingscamera’s die beschikken over deep-learning intelligente camera’s voor betrouwbare indringerdetectie over lange afstanden en onder alle weersomstandigheden. Ook te zien waren Multi-Lens Integrated Camera’s die over meerdere lenzen beschikken binnen een behuizing en daarmee geschikt zijn voor meerdere toepassingen met hetzelfde apparaat. Hikvision toonde ook de AI Turbo HD 5.0 camera’s, Easy IP 4.0 serie met Acusense en Colorvu technologie en de Deepinview Deep Learning camera’s.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →