Nieuwe reeks sensoren voor buitendetectie van Optex

Optex heeft de nieuwe reeks PIR-detectoren QX Infinity voor buitendetectie getoond op de Italiaanse vakbeurs Sicurezza in Milaan. De PIR en Dual-tech sensoren kunnen op een hoogte tussen 2,2 en 2,7 meter worden bevestigd en leveren een 120 graden brede detectiezone tot een afstand van 12 meter.

De nieuwe Quadtechnologie zorgt voor een betrouwbare detectie, terwijl de sensoren eveneens beschikken over de Super Multi-Dimensional Analysis (SMDA) van Optex. Deze vermindert ruis door onder meer weersomstandigheden op locatie.

Ook te zien op de beurs waren de eerder dit jaar geïntroduceerde 180 graden buitendetectoren uit de WX-familie, waaronder de WX Infinity (WXI) en WX Shield (WXS) series. Beide series bestaan uit draadloze en bedrade sensoren voor indringerdetectie op terreinen met een bereik tot 12 meter, zonder onterechte alarmen die worden veroorzaakt door bijvoorbeeld huisdieren. Er zijn twee onafhankelijke detectiezones van 90 graden breed instelbaar.

Optex heeft ook een app ontwikkeld voor visuele alarmverificatie en een nieuwe serie Lidar-detectoren met een kort bereik. De Redscan RLS-2020 serie voldoet nu aan Grade 3. Het RLS-2020S model biedt een verbeterd detectiebereik tot 30 meter met een tot 95 graden brede detectiezone.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →