Beveiliging komt ook in aanmerking voor eenmalige gift van 4000 euro

Ook ondernemingen in de beveiligingsbranche kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro om hun vaste lasten te kunnen betalen. Dat heeft het kabinet besloten na aandringen van de vijf samenwerkende brancheorganisaties in de beveiliging.

In een brief aan de Tweede Kamer heeft het kabinet bekendgemaakt dat ook particuliere beveiliging (SBI-code 80.10) is opgenomen op de lijst van sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis en door de beperkende maatregelen van de overheid. Ard van der Steur, voorzitter van de Nederlandse Veiligheidsbranche en woordvoerder van de vijf samenwerkende branches, noemt het kabinetsbesluit ‘terecht’ en is er verheugd over.

De regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), op grond waarvan de tegemoetkomingen worden verstrekt, is bedoeld voor ondernemers die direct schade ondervinden van de verschillende beperkende maatregelen van het kabinet. Van der Steur: “Fijn dat het kabinet onze oproep heeft gehonoreerd. Beveiliging is een arbeidsintensieve bedrijfstak. Bedrijven hebben al snel een liquiditeitsprobleem als een belangrijk deel of alle inkomsten uit omzet wegvallen. Dan blijft er weinig over om vaste lasten te kunnen blijven betalen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →