Burgemeesters: hervatten voetbalcompetitie ‘heel lastig’

Het hervatten van de betaald voetbalcompetities in juni zoals de KNVB voorstaat wordt ‘heel lastig’. De burgemeesters van meerdere gemeentes met profclubs vrezen dat het spelen van de laatste wedstrijden in de competitie te veel politie-inzet zal vergen.

Supporters zouden elkaar dan weer mogen opzoeken, in of buiten het stadion of op andere plekken. Acht wedstrijden afwerken in een ruim een maand tijd lijkt de burgemeesters ook erg veel, zo stelt Paul Depla, burgemeester van Breda, die namens de burgemeesters van voetbalsteden deelneemt aan de regiegroep Voetbal en Veiligheid. In die regiegroep zitten behalve de KNVB ook politie, justitie en het ministerie van Justitie en Veiligheid, meldt RTL Nieuws.

De burgemeesters stellen overigens, aldus Depla, dat ze nog niet aan zet zijn. “Eerst moet het kabinet weer toestemming geven voor groepsevenementen. Dan moet de KNVB met een plan komen en vervolgens zullen de burgemeesters bekijken of dat ook kan.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →