Dahua Technology doneert oplossing voor lichaamstemperatuurmeting aan Spaans noodziekenhuis

Dahua Technology heeft een thermische oplossing voor het in realtime monitoren van de lichaamstemperatuur gedoneerd aan het IFEMA-veldhospitaal in Madrid. De oplossing versterkt de preventieve maatregelen en helpt bij het voorkomen van besmetting van het medisch personeel.

Met deze donatie wil Dahua helpen de gezondheid van het medisch personeel en andere werknemers te beschermen terwijl zij hun buitengewone werk verrichten in het IFEMA-veldhospitaal. De thermische oplossing is geïnstalleerd bij de personeelsingang, om de temperatuur van de mensen die toegang hebben tot de faciliteiten te monitoren. In het geval van een aanzienlijke temperatuurafwijking, kan hier meteen naar gehandeld worden.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis heeft Dahua wereldwijd al veel van deze oplossingen geïnstalleerd, waaronder in het epicentrum in Wuhan (China), maar ook in essentiële ruimtes zoals luchthavens, treinstations, ziekenhuizen, scholen, metrostations en supermarkten in onder meer Azië en Europa. De oplossing is daarmee een van de belangrijkste instrumenten die bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van deze pandemie.

De thermische oplossing bevat een technologie waarmee de lichaamstemperatuur kan worden gemeten terwijl andere warmtebronnen uitgesloten worden. Het kan op visuele en intelligente wijze waarschuwen voor abnormale temperaturen die worden gedetecteerd.

Deze temperatuurregeling bestaat uit een ‘blackbody’, welke geplaatst wordt in het gezichtsveld van de thermische camera. Deze zorgt voor een constante en nauwkeurige temperatuurreferentie en kan zichzelf kalibreren, wat essentieel is om de precisie van de meting te behouden. Zo wordt er een nauwkeurigheid bereikt van ongeveer 0,3 graden Celsius, zonder fysiek contact met de persoon die gemeten wordt.

Bovendien biedt de thermische camera zowel een normaal beeld met hoge resolutie en een warmtebeeld van de situatie, waarop de individuele temperatuur van elk persoon kan worden waargenomen. Dankzij het door Dahua ontworpen kunstmatige intelligentie-algoritme is het systeem in staat specifiek personen te identificeren en met precisie de temperatuur op hun voorhoofd te meten. Alle andere warmtebronnen binnen een bereik van ongeveer drie meter worden uitgesloten, zodat die geen onterechte alarmen kunnen veroorzaken.

Met een voorhoofdthermometer zou het zou meer dan vier uur kosten om de temperatuur van vijfduizend mensen te meten, aangezien dit per persoon minimaal drie seconden duurt. Met de thermische oplossing van Dahua duurt het slechts dertig minuten. Dat maakt dit systeem een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het voorkomen en bestrijden van deze pandemie wereldwijd.

Dahua benadrukt dat de oplossing geen medisch hulpmiddel is en uitsluitend is ontworpen voor preliminaire meting van de lichaamstemperatuur.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →