Stadionbezoek mogelijk nog lange tijd ‘niet verstandig’

Voetballen voor volle tribunes is voorlopig en allicht zelfs de komende anderhalf jaar niet mogelijk. Dat stelt althans Gerald Haug, voorzitter van het Duitse wetenschappelijk instituut Leopoldina, bij de tv-zender ARD. Haug stelt dat de coronapandemie pas echt voorbij is als er een vaccin is gevonden. Tot die tijd noemt hij het ‘zeker slim’ om niet naar een voetbalstadion te gaan.

De Duitse voetbalcompetitie overweegt een herstart om het seizoen te kunnen afronden, maar dat zal in eerste instantie zonder publiek gebeuren. Het wetenschappelijk instituut sprak zich maandag uit tegen versoepeling van de maatregelen die het coronavirus moeten beteugelen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →