Compacte bullet-camera Axis met ondersteuning voor analytics op basis van deep learning

Axis introduceert twee nieuwe bullet-camera’s voor buitengebruik. Deze zijn voorzien van deep learning processing units (DLPU) en bieden unieke mogelijkheden om edge-analytics uit te voeren op basis van deep learning.

Bovendien zijn de camera’s uitgerust met AXIS Object Analytics, waarmee detectie en classificatie van mensen, voertuigen en het type voertuig wordt vereenvoudigd, alles op basis van specifieke behoeften.

De AXIS M2036-LE komt met Quad HD 1440p/4 MP en een horizontaal gezichtsveld van 129 graden, en de AXIS M2035-LE biedt HDTV in 1080p. Laatstgenoemde camera is beschikbaar in twee varianten met een keuze uit twee objectieven: een groothoekobjectief van 3 mm met een horizontaal gezichtsveld van 101 graden voor een groot bewakingsgebied, en een tele-objectief van 8 mm met een horizontaal gezichtsveld van 39 graden voor bewaking op afstand.

Zware weersomstandigheden

Deze IK08-geclassificeerde bullet-camera’s zijn bestand tegen temperaturen tussen -30 en 50 graden Celsius. Ze zijn uitgerust met ingebouwde infraroodverlichting en een geïntegreerde zonnekap die beschermt tegen zon en regen. Met de classificaties IP66, IP67 en NEMA 4X kunnen ze tegen zware weersomstandigheden, stof, zand, zoutnevel, ijsvorming en hoge waterdruk.

De installatie van deze kleine, lichte camera’s is flexibel en kostenefficiënt. Aan de achterkant zijn ze voorzien van een ruime, afgesloten ruimte waarin kabels op een veilige manier kunnen worden beheerd. Dit betekent meer toegangs- en bewegingsgemak voor installateurs tijdens de installatie en toekomstig onderhoud.

De camera’s zijn verkrijgbaar via de distributiekanalen van Axis. Klik hier voor meer informatie.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →