Nieuwe Nx Witness v5.0 video management software van Network Optix

Nx Witness VMS is een snel, gebruiksvriendelijk en platformonafhankelijk IP-videobeheersysteem van Network Optix om beelden van IP-videocamera’s te bekijken, opnemen en beheren. Dankzij de software is het mogelijk om kritieke gebeurtenissen te bewaken, analyseren en er direct op te reageren.

Nx Witness v5.0 is een compleet vernieuwde versie die is gericht op cyberbeveiliging, verbeterde bruikbaarheid van bestaande functies en biedt nieuwe functies.

Operators kunnen nu de nieuwe Advanced Object Search gebruiken om te zoeken naar objecten die zijn geïdentificeerd door analyses en opgeslagen in video-archieven op kenmerken zoals objecttype, kleur, geslacht, leeftijd en kleding in een nieuw pop-outvenster.

Naast de mogelijkheid om realtime, geplande of on-demand back-ups te maken, kunnen archief back-ups nu worden geconfigureerd om back-ups van opgenomen video-archieven mogelijk te maken op basis van bijbehorende systeemmetadata. Inclusief beweging, bladwijzers of objecten.

Webpagina’s van lokale apparaten of toepassingen op locatie kunnen via de servertoepassing als proxy worden gebruikt en via een beveiligde verbinding op afstand worden bekeken. Dit zorgt voor gemakkelijke en veilige toegang tot geïntegreerde beveiligingsproducten en voor het beheer van de onderliggende IT-infrastructuur en gerelateerde diensten.

Systemen die met de cloud zijn verbonden kunnen voortaan tweefactor authenticatie gebruiken. Dit is een systeembrede instelling en dwingt alle gebruikers met cloud-accounts om een authenticatie-app te gebruiken om hun identiteit te verifiëren voordat ze kunnen inloggen op een systeem.

Het is voor operators mogelijk om camera’s, streams, encoders en/of webpagina’s te groeperen in Nx Desktop. Die kunnen worden gebruikt in rollen en machtigingen en voor snellere navigatie van grote systemen. Groepen zijn beperkt tot serverniveau en verdwijnen als ze worden gesleept.

Operators kunnen audiomogelijkheden van verschillende apparaten samen gebruiken. Zo kan een audiobron van een camera of I/O-module met microfoon gebruikt worden als audiobron voor een andere camera. Een tweeweg audioknop kan bijvoorbeeld op een camera zonder microfoon worden geplaatst en worden gebruikt met een andere camera waaraan een luidspreker is bevestigd.

Klik hier voor meer informatie bij Lobeco Fire + Security.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →