Meer geweld rond voetbalwedstrijden

Tijdens en rondom voetbalwedstrijden hebben zich het voorbije seizoen meer incidenten voorgedaan. Het gaat om onder andere het gooien van vuurwerk, slaan van spelers vanaf de tribunes en confrontaties met de politie.

Het afgelopen halfjaar zijn al bijna evenveel voetbalgerelateerde dossiers bij het Openbaar Ministerie binnengekomen als in heel 2019, meldt de NOS. Over de eerste zes maanden van 2022 staat de teller op 155 incidenten. Daarvan draaiden er 107 om openlijke geweldpleging.

In heel 2019 waren er 164 zaken, waarvan 85 openlijke geweldpleging. Andere incidenten zijn belediging, mishandeling, vernieling en het afsteken van vuurwerk.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →