Dahua WizMind helpt bij detectie van illegaal parkeren

De aanpak van illegaal parkeren vormt een uitdaging in drukke steden, waar het aantal beschikbare parkeerplaatsen vaak beperkt is. Dahua heeft specifiek hiervoor WizMind Illegal Parking Detection ontwikkeld. Hiermee kunnen gemeenten effectief optreden tegen illegaal parkeren.

De oplossing detecteert illegaal parkeren in drukke straten, bij busstations, in tunnels, op viaducten of voor nooduitgangen. Centralisten beschikken gelijktijdig over zowel panoramische als gedetailleerde beelden. Beide kanalen van de dual-PTZ camera (SDT5X-serie) zijn voorzien van Illegal Parking Detection tot een maximum afstand van honderd meter.

De feature heeft twee modes: de Linkage Mode en de Independent Mode. In de Linkage Mode draait in de panoramische camera detectie van illegaal parkeren, terwijl de andere camera inzoomt voor gedetailleerde beelden van voertuigen die illegaal parkeren. In de Independent Mode werken de panoramische camera en de andere camera los van elkaar. De PTZ-camera zoomt in op voertuigen die illegaal parkeren, de panoramische camera levert overzichtsbeelden.

Er zijn meerdere modes voor detectie, gebaseerd op verschillende scenario’s. In de Scenario Priority Mode draait de camera Illegal Parking Detection in het huidige scenario en wordt alleen overgeschakeld op een ander scenario na een vooraf ingestelde periode. De Detection Priority Mode schakelt alleen naar een ander scenario als alle snapshots van illegaal geparkeerde voertuigen zijn vastgelegd. De Group Snapshot Mode legt snapshots vast groepen voertuigen vast en schakelt daarna naar het volgende scenario.

Sirene

Een nieuwe optie van Dahua WizMind Illegal Parking Detection is een waarschuwende sirene in het cameramodel SDT5X425-4Z4-FAJG-PV-0832. Zodra een voertuig wordt geparkeerd op een locatie waar dat niet is toegestaan, klinkt het alarm met de sirene of een gesproken boodschap om de automobilist te waarschuwen het voertuig elders te parkeren. Beheerders kunnen het signaal met de app aanpassen. De camera heeft twee luidsprekers die in meerdere richtingen zijn te plaatsen.

De panoramische camera kan ieder voertuig detecteren en hun rijrichting voorspellen, terwijl de andere camera een voertuig volgt en beelden vastlegt zodra het kenteken zichtbaar wordt. De camera is eenvoudig te installeren en stapsgewijs te configureren door een persoon.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →