Aantal passagiers Schiphol ook in najaar omlaag ondanks instroom beveiligers

Het aantal passagiers op Schiphol moet ook in het najaar omlaag. In mogen er maximaal dagelijks 67.500 reizigers vanaf de luchthaven vertrekken. In oktober zijn dat er 69.500.

Rond de herfstvakantie in oktober worden er te veel reizigers verwacht. Volgens de NOS kunnen er dan gemiddeld 3500 reizigers per dag niet mee door deze limiet. In september worden er op een aantal dagen een paar duizend reizigers te veel verwacht, maar op de meeste dagen ligt de capaciteit in lijn met het aanbod.

Door limieten te stellen, hoopt de luchthaven de drukte beheersbaar te houden. Door personeelstekort, voornamelijk bij de beveiliging, zijn er al maanden grote problemen op Schiphol.

Winterjassen

Volgens de luchthaven moet de capaciteit vanaf augustus worden teruggeschroefd, omdat mensen in de herfst meer bakken gebruiken bij de veiligheidscontroles, bijvoorbeeld omdat ze winterjassen dragen. Dat vergt meer inspanning van het personeel.

Vanaf augustus stromen er tweehonderd nieuwe beveiligers in en vanaf oktober naar verwachting nog eens tachtig. Hoeveel beveiligers er uitstromen, is niet bekendgemaakt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →