Politie waarschuwt potentiële afnemers phishingpanels met boodschap op Telegram

De politie heeft op meerdere Telegramkanalen een boodschap geplaatst in de richting van potentiële (ver)kopers van zogenaamde phishingpanels, kant-en-klare pakketten inclusief websites en domeinen waarmee het mogelijk is grote hoeveelheden phishingmails te sturen.

In januari werd een 20-jarige man gearresteerd in een onderzoek naar phishing. Volgens het cybercrimeteam Limburg bood de verdachte online phishingpanels aan. Deze maken het voor anderen mogelijk om bijvoorbeeld betaalverzoekfraude te plegen.

De Rotterdammer bood de phishingpanels aan via Telegram. Een pseudokoop, de daaraan gerelateerde bitcoinbetalingen en de communicatie met de verkoper, wezen de politie in de richting van de verdachte.

Woensdag verspreidde de politie een boodschap op gerelateerde kanalen op Telegram aan potentiële (ver)kopers van phishingpanels. “Als je de volgende keer weer iets verhuurt of verkoopt, kan het zijn dat je dat aan ons als politie doet”. Hiermee wordt benadrukt dat mensen niet weten tegen wie zij online praten. Het kan zomaar zijn dat de politie aan de andere kant zit en heimelijk verboden software aankoopt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →