Rijksrecherche onderzoekt acht schietincidenten door politie in eerste helft 2022

De Rijksrecherche heeft in de eerste helft van 2022 onderzoek gedaan naar acht schietincidenten. In deze gevallen hebben politiefunctionarissen in de uitoefening van hun functie gebruik gemaakt van een vuurwapen. Bij deze schietincidenten viel één dodelijk slachtoffer en raakten zeven mensen gewond.

In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek. Als de Rijksrecherche het onderzoek heeft afgerond, beoordeelt het OM op grond van de onderzoeksresultaten of het vuurwapengebruik door de politie rechtmatig is geweest.

In 2021 vonden 21 schietincidenten plaats waarbij politieagenten waren betrokken. Daarbij vielen twee doden en raakten 25 mensen gewond. In 2020 werden 22 schietincidenten geregistreerd met vijf dodelijke slachtoffers en achttien gewonden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →