Medewerker PI Nieuwersluis ontslagen na seksueel grensoverschrijdend gedrag

Een medewerker van de gevangenis in Nieuwersluis is ontslagen na een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een onderzoek naar de medewerker volgde op een melding door een vrouwelijke gedetineerde. Camerabeelden bevestigden het overschrijdend gedrag.

Na de melding besloot de directie van de instelling de medewerker de toegang tot de inrichting per direct te ontzeggen. Er is contact geweest met de recherche en er is aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast is dit voorval gemeld bij Bureau Integriteit, dat een onderzoek heeft ingesteld naar het incident.

Het seksueel grensoverschrijdend gedrag speelde vanaf juli en het zou meerdere malen hebben plaats gevonden. Tijdens het interne onderzoek zijn onder andere camerabeelden bekeken. Daaruit bleek dat het beschreven seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →