Flinke toename diefstal tweewielers

In de eerste zeven maanden van 2022 zijn ruim een derde meer tweewielers (brommers, snorfietsen en motoren) gestolen dan in 2021. Het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) noemt de stijging ‘verontrustend’.

In totaal zijn er in Nederland tot en met juli 7212 brom- en snorfietsen gestolen tegenover 5317 in dezelfde periode van 2021, meldt het Verbond van Verzekeraars. Bij de motoren liggen de aantallen op 983 (2022) en 733 (2021). Dat betekent een stijging van iets meer dan 34 procent ten opzichte van 2021.

De diefstallen vinden grotendeels plaats in de grote steden, waar zo’n 40 procent van de tweewielers wordt gestolen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →