VBe NL meldt onderhandelingsakkoord cao Veiligheidsdomein

VBe NL heeft samen met AVV: De Democratische Vakbond een onderhandelingsakkoord bereikt over de cao Veiligheidsdomein voor een looptijd van drie jaar. De salarissen zullen in de nieuwe cao met ruim 17 procent stijgen. Mogelijk wordt deze stijging hoger als de inflatie toeneemt.

Ook is er volgens de partijen meer keuze in vrije dagen, gaat het persoonlijk ontwikkelingsbudget omhoog en wordt de kilometervergoeding verhoogd.

De cao kent een looptijd van 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2024. Jaarlijks in maart volgt de cao de inflatie van consumenten en die van bedrijven en wordt over het extra onderhandeld. Hierdoor stijgen de salarissen (met terugwerkende kracht) vanaf 1 maart 2022 met 3,63 procent om vervolgens per 1 maart 2023 nog eens met 13,5 procent verhoogd te worden. Afhankelijk van de inflatie dit najaar kan dit hoger worden. De salarisstijging voor 2024 maken partijen in 2023 bekend.

Werknemers krijgen meer invloed op hun roosters door het aanwijzen van zes roostervrije dagen per kwartaal. Ook is vanaf 2024 de jaarlijkse 5 mei viering een verlofdag. Bij ‘onwerkbaar weer’, door bijvoorbeeld storm, wordt het mogelijk om vrijaf te krijgen wanneer er geen werkzaamheden verricht kunnen worden. Voor oudere werknemers komt arbeidstijdverkorting binnen handbereik met een generatieregeling. Bij deelname wordt een deel van het verlof ingeruild.

Na het verzoek voor het algemeen verbindend verklaren van de cao Particuliere Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche zegt VBe NL een aantal procedures te voeren voor het toepassen van de cao Veiligheidsdomein. De organisatie verwacht nog dit jaar meer duidelijkheid en dat de Raad van State zich zal uitspreken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →