Winkeliers zetten vaker collectief winkelverbod in

Steeds vaker maken winkeliers gebruik van een collectief winkelverbod om winkeldieven en overlastgevers te weren uit hun winkelgebied. Dit maakt het mogelijk om personen die herhaaldelijk de huisregels overtreden, personeel of klanten lastigvallen of betrapt worden op diefstal de toegang te weigeren tot alle deelnemende winkels in het winkelgebied.

Het CCV helpt winkeliers met een modelprotocol collectief winkelverbod, een bijbehorend registratiesysteem van de ongewenste bezoekers en een app om snel te zien wie een winkelverbod heeft of een waarschuwing heeft gekregen. Bij overtreding van het collectief winkelverbod is er sprake van huisvredebreuk en kan direct de politie worden ingeschakeld.

Het protocol dat het CCV heeft opgesteld heeft als enige in Nederland de goedkeuring van de Autoriteit Persoonsgegevens en voldoet daarmee aan de eisen van de privacy wetgeving. In het bijbehorende registratiesysteem worden de personen met een verbod of waarschuwing vastgelegd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →