Amerikaanse DEA tipt 700 kilogram drugs met straatwaarde 52 miljoen euro in Rotterdamse haven

Naar aanleiding van een tip van de Drug Enforcement Administration (DEA) heeft de Douane een partij van 700 kilogram cocaïne kunnen onderscheppen. De straatwaarde van de partij is ruim 52 miljoen euro.

Nadat de DEA heeft de Nederlandse opsporingsdiensten informeerde over de mogelijke partij drugs, is het HARC-team een opsporingsonderzoek gestart. Dat leidde tot het onderscheppen van de verdovende middelen.

De cocaïne zat verstopt in een container geladen met bananenpuree uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Nederland.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →