Nieuwe dual-sensor camera’s van Axis maken tegelijkertijd kijken in twee richtingen mogelijk

De nieuwe Axis P4705-PLVE en P4707-PLVE panoramische dual-sensor camera’s van Axis beschikken over twee sensoren in één behuizing. Dit maakt het mogelijk om tegelijkertijd in twee richtingen te kijken.

De camera’s bieden respectievelijk 2x2MP en 2x5MP sensoren. Met Lightfinder en Forensic WDR zorgen ze voor scherpe, heldere beelden in moeilijke of slechte lichtomstandigheden. De hoogwaardige camera’s zijn gebouwd op de ARTPEC-8 chip en voorzien van een Deep Learning Processing Unit (DLPU). Dat maakt objectdetectie en -classificatie mogelijk. De camera’s kunnen onderscheid maken tussen personen en voertuigen.

Doordat de camera’s in twee richtingen tegelijkertijd mogelijk maken, zijn ze toepasbaar in bijvoorbeeld een lange gang, of voor een overzichtsbeeld en tegelijk ook een detailbeeld (identificatie) bij een entree of bij een slagboom.

De twee sensoren zijn ingebouwd in één behuizing, dus er hoeft maar één camera te worden geïnstalleerd en één netwerk kabel te worden getrokken. Ook volstaat één IP-adres, één VMS-licentie en slechts één licentie voor analytics. Bovendien bieden de camera’s edge-opslag en zoom en focus op afstand voor een snelle en nauwkeurige installatie.

De camera’s zullen in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn via de distributiekanalen van Axis.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →