Vluchtende fietsendief zwemt Maas over, wordt toch gepakt

Een betrapte fietsendief sprong maandagavond in Venlo de Maas in om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Hij zwom naar de overkant, waar hij alsnog werd aangehouden.

De verdachte had in het centrum van Venlo een fiets gestolen. Een aantal mensen ging achter de man aan en probeerde hem te overmeesteren. Desondanks wist hij aan hen te ontkomen en sprong bij de Maaskade in de rivier. In de duisternis verdween hij uit zicht.

De brandweer hielp mee met de zoektocht waarbij een boot en thermische camera’s werden ingezet. Met behulp van deze apparatuur werd de man aan de kant van Blerick ontdekt in struikgewas langs de Maas, waar hij zich verstopt hield. Na onderzoek door ambulancepersoneel is de man aangehouden.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →