Voorruiten op ANPR-foto’s automatisch geblurd

Inzittenden van auto’s waarmee een verkeersovertreding wordt begaan, komen niet langer op de zogeheten ANPR-foto’s te staan. Voorruiten worden automatisch geblurd op de foto’s. Voorheen gebeurde dit handmatig.

Automatic Number Plate Recognition (ANPR) is gericht op het maken van foto’s van kentekenplaten, niet op het fotograferen van inzittenden. Met ANPR-camera’s werden volgens de politie sporadisch foto’s gemaakt waarop onbedoeld toch personen herkenbaar waren.

Foto’s die worden gemaakt van alle kentekens die een politiecamera passeren, mogen 28 dagen worden bewaard op basis van artikel 126jj Sv. Voor deze opslag moet de politie voldoen aan de privacywetgeving. Om die reden mogen er geen herkenbare personen op de foto’s staan.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →