Ondertekende video voor bodycams garandeert authenticiteit bewijsmateriaal

Axis Communications heeft een nieuwe cybersecurity-functionaliteit toegevoegd aan bodycams. Ondertekende video, beschikbaar met firmwareversie 11.0, biedt een extra beschermingslaag voor bodycam-oplossingen en helpt het vertrouwen in videobewijsmateriaal te versterken.

De nieuwe functionaliteit voegt een cryptografische controlesom toe aan de videostream. Zo kan de video op betrouwbare wijze worden getraceerd naar de unieke Axis-camera waarmee hij is gemaakt, waardoor kan worden geverifieerd dat de beelden niet zijn gemanipuleerd.

Of het nu gaat om een straf- of burgerrechtelijk onderzoek, het is belangrijk dat de authenticiteit van bewakingsbeelden onomstotelijk vaststaat. Want elke twijfel, hoe klein ook, kan worden gebruikt om de relevantie van het videobewijsmateriaal te ondermijnen. Dankzij ondertekende video kan de authenticiteit van videobeelden nu in de hele bewakingsketen worden geverifieerd.

Op Axis-camera’s maakt ondertekende video gebruik van het Axis Edge Vault-hardwarecomponent, één van de belangrijkste beveiligingsfunctionaliteiten die in Axis-producten is ingebouwd. Axis Edge Vault is een veilige cryptografische rekenmodule die kan worden gebruikt voor cryptografische bewerkingen op veilig opgeslagen certificaten. Het biedt opslag die is beveiligd tegen manipulatie, zodat elk apparaat gevoelige gegevens veilig kan opslaan en applicaties veilig kunnen worden uitgevoerd.

Ondertekende video biedt authenticatie op de plaats van opname. Integratie is eenvoudig, dankzij het open-source framework. Met de bodycams van Axis kunnen dragers, nadat de camera is gedockt en gesynchroniseerd, videobestanden bekijken op een mobiel apparaat of in het VMS/EMS.

Om veiligheidsredenen kunnen dragers van de camera geen beelden rechtstreeks vanaf de camera bekijken of delen. Ondertekende video biedt een extra beschermingslaag voor bodycams, zodat klanten erop kunnen vertrouwen dat de authenticiteit van videobewijsmateriaal wordt beschermd; van het moment van opname tot in de rechtszaal.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →