Aantal minderjarige verdachten overvallen stijgt

De politie heeft dit jaar 167 minderjarige verdachten aangehouden voor gewapende overvallen. Niet eerder was het aandeel minderjarige verdachten zo hoog als dit jaar: bijna 35 procent.

Van de 167 minderjarige verdachten was de helft volgens de politie nog geen zestien jaar oud. De politie vreest dat jonge verdachten in korte tijd kunnen uitgroeien tot zware criminelen en wil zich meer richten op preventie om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden.

De Taskforce Overvallen onder voorzitterschap van de Zaanse burgemeester Hamming heeft een nieuw actieprogramma voor de periode 2022 tot 2026 opgesteld. Daarbij ligt de nadruk op de preventieve aanpak van jonge daders en potentiële daders en blijft de samenwerking op preventie met scholen en met het bedrijfsleven gehandhaafd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →