Kamervragen over publiekscampagnes tegen ondermijning in Tilburg

De strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit in Tilburg schiet fundamenteel tekort. De huidige organisaties en structuren zijn niet daadkrachtig genoeg om de aanzuigende werking van drugscriminaliteit op jongeren terug te dringen. Dat stellen 35 professionals in het rapport ‘De Toekomst van Tilburg’.

Om inwoners bewust te maken van ondermijnende drugscriminaliteit worden op vijf plekken in Tilburg driedimensionale schilderingen aangebracht en tevens zijn online waargebeurde verhalen uit de Brabantse drugsindustrie te beluisteren. Het CDA wil van minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid weten of dergelijke initiatieven op meer plaatsen in Nederland kunnen bijdragen aan de strijd tegen ondermijning.

“Ziet u het belang van publiekscampagnes, in vergelijking met hoe men in Tilburg de gevolgen van ondermijning bij bewoners onder de aandacht probeert te brengen? Op welke manier kan de ‘collectieve wijsheid van bewoners’ een rol spelen bij het tegengaan van ondermijning?”, vraagt Kamerlid Anne Kuik aan de minister.

“Deelt u de mening van deze professionals dat de samenleving gaat vastlopen als we niet effectief jongeren betere alternatieven aanbieden dan het snelle geld (en lange ellende) van de drugswereld? Deelt u ook de verklaring dat er sprake is van gebrekkige samenwerking tussen de betrokken instanties, blokkades voor het delen van informatie en een gebrek aan financiële middelen? Heeft u precies in beeld wat deze knelpunten zijn en welke acties u daar concreet op wil inzetten?”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →