VRKI 2.0 versie 2023 gepubliceerd

De VRKI 2.0 speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen, opleveren en onderhouden van (gecertificeerde) beveiligingsmaatregelen. Donderdag is de VRKI 2.0 versie 2023 gepubliceerd. Deze is te gebruiken vanaf 1 januari 2023.

Tot 1 april 2023 geldt een overgangsperiode voor de VRKI 2.0 versie 2022. In de nieuwe versie zijn definities en eisen voor kluizen bijgewerkt, is het in- en uitschakelen van inbraaksignaleringssysteem verduidelijkt en zijn eisen voor kluisverankering aangepast.

Ook zijn de prestatie-eisen voor rolluiken en -hekken aangepast en is de tekst over de bereikbaarheid en beveiliging van dak- en gevelelementen verduidelijkt. Daarnaast zijn definities over maatwerk, gelijkwaardigheid en aantoonbaar vakmanschap opgenomen en zijn verwijzingen naar de Richtlijn inbraakbeveiliging onderwijsinstellingen verwijdert. De attractiviteitenlijst met goederen is aangepast.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →