Nieuwe complete draadloze reeks componenten Reach van Hertek

Hertek introduceert Reach, een complete reeks draadloze melders, signaalgevers en interfaces voor brandbeveiliging. Deze zijn ontwikkeld voor buitengewone situaties zoals monumentale panden of tijdelijke locaties.

In sommige gevallen is bekabeling in een gebouw of deel van een pand niet mogelijk. Bijvoorbeeld in een monumentaal pand, door aanwezigheid van een glasconstructie of asbest. Of wanneer een tijdelijke locatie voorzien moet worden van een brandmeldsysteem.

Met de verschillende soorten Reach melders, sirenes en VAD’s (EN 54-23 gekeurde flitslichten) is maatwerk mogelijk. De reeks ondersteunt draadloze oplossingen waarbij individuele melders, handbrandmelders, signaalgevers en nevenindicatoren met de lusinterface op de Penta brandmeldlus communiceren. Reach is toepasbaar op alle Penta brandmeldcentrales.

Dankzij innovatieve, efficiënte batterijtechniek bevatten Reach producten slechts twee batterijen per component. Dit maakt de Reach componenten compact en stijlvol. De geoptimaliseerde draadloze techniek zorgt voor een levensduur van de batterij tot maar liefst tien jaar. Door toepassing van één universeel batterijtype voor alle Reach componenten is onderhoud op termijn eenvoudig.

De componenten van Reach bieden een bereik tot yachtig meter, goede dekking en redundantie. De Reach componenten voldoen aan de Europese norm EN 54-25 voor draadloze brandmeldsystemen.

Componenten kunnen geconfigureerd worden voorafgaand aan de montage op locatie. Aangezien bekabeling niet nodig is omdat de componenten gevoed worden door batterijen, is installatie eenvoudig. Toepassing van Reach zorgt voor een korte downtime, kortere montagetijd en besparing op arbeidsuren. Reach is volledig zelfstandig te installeren en in bedrijf te stellen zonder additionele apparatuur.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →