Celstraf 27 maanden voor diefstallen bij drie juweliers in Amsterdam

Een 49-jarige man is veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf voor drie diefstallen bij juweliers. Ook moet hij twintigduizend euro schadevergoeding betalen. De man stal begin februari 2020 een diamant van veertigduizend euro in Amsterdam.

In september 2020 stal hij twee witgouden ringen. De tweede stal hij samen met een andere man. Telkens deed hij zich voor als een bonafide koper en liet juweliers meerdere diamanten of ringen tonen. Hij pakte die op om ze te bekijken, legde ze terug en maakte drukke bewegingen. Hij wees veelvuldig sieraden aan en boog vaak over de tafel. Kort erna zei hij andere sieraden te willen zien en vertrok.

De diefstallen zijn op camerabeelden vastgelegd. In de straf weegt onder meer de hoge waarde van de juwelen mee en dat hij door Europa lijkt te trekken om juwelendiefstallen te plegen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →