Raamwerk PI Alphen aangepast na poging tot ontsnapping

De gevangenis in Alphen aan den Rijn heeft meerdere maatregelen genomen om te voorkomen dat gevangenen ontsnappen. Het raamwerk in de cellen is dusdanig aangepast dat de ramen er niet meer uitgehaald kunnen worden.

Aanleiding was een poging tot ontsnapping door een gevangene in oktober. De gedetineerde slaagde er in de bouten uit het raam los te draaien en daarna de spijlen van de tralies door te zagen, meldt Omroep West.

Vervolgens wist hij op het dak van de gevangenis te klimmen door aan elkaar geknoopte lakens als touw te gebruiken. Hij sprong van het dak af, maar de gealarmeerde politie wist hem aan te houden.

Volgens de gedetineerde was hij geholpen door een medewerker van de PI die tegen betaling zorgde voor een schroefboor en zaag. De gevangenis ontkent dat verhaal. De zaag zou afkomstig zijn van het metaalbedrijf van de instelling.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →