Tekort aan beveiligers gehalveerd: Schiphol laat weer meer reizigers toe

Schiphol heft de beperking van het aantal reizigers op. Door de personeelstekorten kunnen momenteel dagelijks maximaal vijftigduizend mensen vertrekken vanaf de luchthaven. Op 26 maart komt daar een eind aan.

Voor de meivakantie verwacht Schiphol zeventigduizend reizigers per dag te kunnen verwerken. Afgelopen jaar zorgde het tekort aan particuliere beveiligers voor lange wachtrijen op de luchthaven tijdens de mei- en zomervakantie.

In november concludeerde Schiphol dat het 850 beveiligers te weinig had om vakantiedrukte aan te kunnen. Met betere roosters en een hoger loon probeerde het bedrijf afgelopen maanden personeel aan te trekken.

“Dat gaat voortvarend”, aldus een woordvoerder tegen de NOS. “Sinds november is het tekort gehalveerd.” De luchthaven ligt daarmee naar eigen zeggen op koers om problemen in mei te voorkomen. “Door het nieuwe personeel en technologische verbeteringen bij de beveiliging kunnen we de beperkingen opheffen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →