Plafond voldoende brandwerend: huurster mag renovatie weigeren

Het voorstel van een woningbouwvereniging om de plafonds in een huurwoning in Amsterdam te vervangen is volgens de kantonrechter niet redelijk. Het plafond zou onvoldoende brandwerend zijn, maar dat is niet door toezichthouders bevestigd.

De huurster hoeft daarom niet mee te werken aan de renovatiewerkzaamheden om de plafonds brandwerender te maken, aldus de kantonrechter. De huurster verwees naar e-mails van toezichthouders waaruit blijkt dat haar plafond voldoet aan de vereiste 20 minuten brandwerendheid.

Uit de bevindingen van de toezichthouders blijkt niet dat scheuren in het plafond zijn aangetroffen, waardoor het plafond onvoldoende brandwerend zou zijn. De woningbouwvereniging heeft daar onvoldoende tegenin gebracht.

Daarnaast weegt de overlast mee die de huurster zou ervaren tijdens de verhuizing van vier weken als er zou moeten worden gerenoveerd. Zij verleent namelijk mantelzorg aan haar moeder die bij haar inwoont.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →