Genetec behaalt certificeringen op gebied cyberveiligheid en privacy

Genetec heeft een aantal certificeringen behaald op het gebied van cybersecurity en privacy. Zo behoudt het bedrijf de ISO 27001-certificering en UL 2900-2-3 niveau 3 cybersecurity-certificering.

Dankzij de ISO 27001- en 27017-certificeringen kunnen klanten van Genetec erop vertrouwen dat ze werken met een organisatie die strenge controles heeft ingevoerd om gevoelige data te managen en cyberdreigingen te beperken bij het gebruik van de cloudoplossingen van de fabrikant.

ISO/IEC 27017, ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC), bouwt voort op de ISO 27001-norm, die een checklist biedt voor het opzetten, beheren en onderhouden van een informatie security management systeem. ISO 27017 richt zich op de bescherming van de informatie in clouddiensten met een focus op asset management, toegangscontrole, fysieke beveiliging en compliance. Met ISO 27017 zijn de systemen en processen van een organisatie onderworpen aan strenge security- en privacystandaarden.

Genetec heeft voor het vierde jaar op rij de UL 2900-2-3 niveau 3 cybersecurity-certificering ontvangen. Het bedrijf blijft de enige leverancier van video management software die deze certificering heeft. Het UL Cybersecurity Assurance Program (UL CAP) is een gedegen certificeringsprogramma dat de veiligheid van producten die met een netwerk zijn verbonden evalueert, evenals de processen van de leverancier.
De UL 2900-2- level 3 norm, waarvoor het Genetec Security Center Omnicast VMS is gecertificeerd, is specifiek ontworpen voor life safety en fysieke beveiligingssystemen. Het omvat een reeks controles waaronder fuzz testing, code en binaire analyse, beoordeling van kwetsbaarheden, PEN-tests en risicomanagement methodologie valideringen.

Genetec heeft ook voldaan aan de SOC 2 Type 2-audit voor het gehele portfolio van cloudproducten en het ISMS dat deze bestuurt. Dit geeft aan dat het bedrijf voldoet aan ‘best practices’ op het gebied van databescherming en alle passende beveiligingsmaatregelen en procedures heeft om te controleren wie toegang heeft tot gevoelige data. De door derden uitgevoerde SOC 2 Type 2-audit is van toepassing op beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. Genetec heeft ook het SOC 3-rapport verkregen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →