Compacte boxcamera’s Axis voor kleine winkels en zorginstellingen

Axis Communications heeft twee multifunctionele boxcamera’s ontwikkeld die zijn ontworpen met oog op privacy en veiligheid. Ze bieden HDTV 1080 pixels resolutie en zijn voorzien van een IR-gecorrigeerde lens voor video van professionele kwaliteit, dag en nacht.

Deze compacte boxcamera’s hebben ingebouwde privacyfuncties, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden waar gegevensbescherming vereist is, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen. De AXIS M1055-L is een kosteneffectief model, terwijl de AXIS M1075-L een volledig product is met tweewegaudio, ingebouwde luidspreker en dubbele microfoons.

De AXIS M1075-L bevat ook een PIR-sensor voor bewegingsdetectie. Met een Deep Learning Processing Unit (DLPU) beschikken deze camera’s over unieke functies en krachtige analyses op basis van Deep Learning ‘on the Edge’. Dankzij het feit dat AXIS Object Analytics de functie Dwell Time in Area (Beta) bevat, is het mogelijk om na te gaan of een object langer dan een door de gebruiker bepaalde tijd in een gebied blijft, bijvoorbeeld om rondhangende personen te detecteren.

Deze eenvoudig te installeren boxcamera’s kunnen in hoeken worden gemonteerd voor een volledige dekking met een gezichtsveld van 103 graden. Bovendien ondersteunt de AXIS M1075-LE Session Initiation Protocol (SIP) voor eenvoudige integratie met IP-systemen.

De camera’s bieden ingebouwde functies voor cyberbeveiliging die ongewenste toegang voorkomen en het systeem beschermen. Axis Edge Vault beschermt de ID van het Axis-apparaat en vereenvoudigt de autorisatie van Axis-producten op het netwerk. Bovendien garanderen ondertekende firmware en Secure Boot dat er niet met de firmware is geknoeid en dat alleen geautoriseerde firmware wordt geïnstalleerd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →