Nederlanders vast voor plofkraak in Duitsland

Vier Nederlandse mannen zijn aangehouden voor een plofkraak in Duitsland. Enkele uren na de explosie bij een geldautomaat werden de verdachten gearresteerd in Nederland.

De Duitse autoriteiten verdenken de drie mannen van 21 jaar en een man van 23 jaar ervan dat ze vorige week vrijdag een geldautomaat hebben opgeblazen in een winkelcentrum in Mülheim, tussen Duisburg en Essen. De schade was aanzienlijk, meldt de NOS.

De verdachten werden aangehouden bij een controle op de A12 bij Babberich. In hun auto lag contant geld met een kleurstof erop. Die komt vaak vrij bij plofkraken, om buitgemaakt geld onbruikbaar te maken. Ook op hun handen en kleding hadden de mannen gekleurde vlekken.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →