Verdachte aangehouden voor oplichting ongeveer honderd VvE’s

Een 48-jarige man uit Hazerswoude is aangehouden op verdenking van verduistering van geld van ongeveer honderd Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) in Den Haag, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam, Rijswijk, Hellevoetsluis, Dordrecht en Leiden.

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de verdachte onder strikte voorwaarden weer in vrijheid gesteld. De verdachte is eigenaar van een bedrijf voor VvE-beheer dat is gevestigd in Wateringen.

De politie kreeg de verdachte in het oog na meldingen over opvallende en verdachte transacties van VvE’s. De schade bij de verenigingen is nog niet helemaal in kaart gebracht, maar bedraagt vermoedelijk in totaal meer dan honderdduizend euro.

Veel van de betrokken VvE’s zijn zich mogelijk nog niet bewust van de verduistering. Daarom ontvangen zij van de politie een brief met instructies. Het onderzoek is nog gaande.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →