Rederijen ingeschakeld tegen drugscriminaliteit in havens

Nederland en België gaan rederijen inschakelen bij de bestrijding van drugssmokkel in de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vorig jaar werd in Antwerpen meer cocaïne dan ooit in beslag genomen. Beide landen werken al langer samen om drugs te onderscheppen.

Behalve allerlei overheidsdiensten zoals politie en douane worden nu ook rederijen ingeschakeld. Zij gaan containers voorzien van een digitaal zegel, dat een melding verstuurd als het onderweg wordt verbroken. Dat moet het onmogelijk maken om tussen Zuid-Amerika en Rotterdam of Antwerpen bijvoorbeeld cocaïne te verstoppen tussen een vracht bananen, meldt de NOS. Verder zullen mensen die een container komen afhalen, zich voortaan moeten legitimeren met een vingerafdruk.

Het is de bedoeling dat de rederijen de autoriteiten ook beter gaan informeren over de routes die containers afleggen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →