Meer agressie tegen treinpersoneel

Het aantal meldingen over agressie tegen medewerkers van NS in treinen en op stations is vorig jaar toegenomen met 30 procent. De vervoerder vraagt de overheid om meer bevoegdheden om verbaal en fysiek geweld te kunnen aanpakken.

Het aantal meldingen steeg in 2022 naar 965, minder dan drie per dag aldus de NOS. De NS vervoert dagelijks honderdduizenden reizigers.

Bij de meeste meldingen van agressie ging het om medewerkers die werden bedreigd, mishandeld of bespuugd. Over agressie tussen reizigers onderling kwamen 3144 meldingen binnen. Ook dat aantal is afgelopen jaar gestegen.

Er is volgens NS geen eenduidige groep daders aan te wijzen voor de geweldplegingen. Over het algemeen spreekt de vervoerder zorgen uit over een groeiende groep jongeren met wapens, die worden aangetroffen bij het fouilleren.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →