Acht aanhoudingen na ongeregeldheden bij Cambuur-Heerenveen

Na afloop van de wedstrijd Cambuur-Heerenveen zijn zondag acht aanhoudingen verricht. Na de wedstrijd werd de sfeer rondom het stadion van Cambuur steeds grimmiger. Bussen van bezoekende supporters en agenten werden bekogeld en er werden vernielingen in de openbare ruimte gepleegd.

Vier mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldplegingen, zoals het gooien van stenen. Daarnaast werden er drie aanhoudingen verricht voor het dragen van gezichtsbedekking en een voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Het gaat om mannen tussen 17 en 39 jaar uit Leeuwarden, Sneek, Gytsjerk, Wergea, Goutum en Heerenveen.

Relschoppers van beide clubs zochten de confrontatie en bekogelden elkaar met stenen, stukken hout, afvalcontainers en stukken beton. De mobiele eenheid moest optreden om ervoor te zorgen dat de bussen van de bezoekende supporters veilig konden vertrekken. Toch is er bij een van de bussen een ruit gesneuveld.

Paard

Ook nadat de bussen vertrokken waren, bleef het onrustig. De politie werd bekogeld met stenen. Ook werden meerdere politievoertuigen vernield en raakte een politiepaard gewond omdat het door een steen werd geraakt.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →