Wapens en geld aangetroffen na aanhoudingen Nederlanders in België

Negen Nederlanders en een Roemeen zijn afgelopen week in de omgeving van Turnhout aangehouden na een grote drugsvondst. Op verzoek van België en in samenwerking met de Nederlandse politie werden bij huiszoekingen vuurwapens en zwaar vuurwerk aangetroffen.

De tien verdachten bevonden zich in of nabij een loods waarin de politie bijna vierduizend kilogram cocaïne vond. Donderdag werden elf woningen doorzocht.

Bij deze actie werden vier automatische vuurwapens aangetroffen en negen kilogram zwaar vuurwerk. Ook legde de politie beslag op gegevensdragers. Naast deze goederen vond de politie ook enkele tienduizenden euro’s. Het aangetroffen geld en de goederen worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten die verder gaan met het onderzoek.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →