Man die tijdens PSV-Sevilla keeper aanviel in maart voor rechter

De man die donderdagavond tijdens de wedstrijd PSV-Sevilla het veld bestormde en de keeper van de Spaanse club aanviel wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om een 20-jarige man uit Roermond. Hij werd kort na het incident aangehouden.

De man wordt verdacht van mishandeling en het overtreden van een gebiedsverbod, dat eerder door de gemeente Eindhoven was opgelegd. Hij heeft in 2021 en 2022 twee keer een taakstraf gekregen voor voetbalgerelateerde feiten.

De politie mag geweldplegers testen op alcohol en drugs. Dit staat in de Wet middelenonderzoek bij geweldplegers. Wanneer een geweldpleger alcohol of drugs heeft gebruikt dan kan het OM een zwaardere straf eisen. De verdachte had een alcoholpromillage van ruim 1,6.

Snelrecht

Besloten is dat de zaak via snelrecht wordt afgedaan. Het gaat bij snelrecht om bewijstechnisch gezien relatief eenvoudige zaken. Het OM zal tijdens de zitting nadrukkelijk rekening houden met de ernst en impact van het feit, het strafrechtelijk verleden van de verdachte en het gebruik van alcohol. De zaak dient op 8 maart.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →