Nieuwe reeks producten voor toegangscontrole van 2N

Fabrikant van IP-intercoms en toegangscontrolesystemen 2N presenteert de 2N IP Verso 2.0, de IP One intercom voor gezinswoningen met één knop en de Access Unit 2.0, een toegangslezer met drie toegangsopties in één. Ook nieuw is de My2N app voor toegangscontrole waarmee bewoners op afstand de toegangsdeur kunnen monitoren en openen.

De IP Verso 2.0 is een nieuwe uitvoering van de modulaire intercom van 2N, die is uitgebreid met een full HD groothoekcamera die QR-codes kan lezen. Deze worden steeds meer gebruikt voor toegangscontrole, mede door de toename van e-commerce en flexibele werkmodellen. QR-codes zijn gemakkelijk te verspreiden via e-mail en ideaal voor eenmalige of tijdelijke toegang, bijvoorbeeld voor koeriers of aannemers. De 2N IP Verso 2.0 is naar verwachting in juni 2023 verkrijgbaar.

Drie in één

De Access Unit 2.0 is een slank, nieuw apparaat dat drie toegangsmogelijkheden combineert in één unit: smartphone toegang, RFIP en keypad. Deze combinatie is ook beschikbaar in de 2N IP Verso intercom en biedt de flexibiliteit om de optie te kiezen die het beste bij de gebruiker past. Voor toegang via de smartphone ondersteunt de Access Unit 2.0 WaveKey, de op Bluetooth gebaseerde technologie van de fabrikant. De Access Unit 2.0 komt naar verwachting in april op de markt.

De 2N IP One is een nieuwee intercom met één knop voor gezinswoningen, met een luxueus design en een full HD-camera. Het display heeft een verlichte knop voor een soepele gebruikerservaring en is bovendien bestendig tegen zowel vandalen (door de IK08-certificering voor duurzaamheid) als tegen water en stof (door de IP66-certificering). De IP One wordt naar verwachting gepresenteerd in november dit jaar.

Toegang op afstand

De Next Gen toegangscontrole-app My2N stelt gebruikers in staat de toegangsdeur vanaf elke locatie te openen en de ingang te monitoren, waardoor bijvoorbeeld bij verblijf in het buitenland een koerier toch een pakketje binnen kan afleveren. Door de IP-intercom aan te sluiten op een externe camera kunnen bewoners ook andere ruimtes monitoren zoals garages, bijgebouwen of de omgeving van de woning. De My2N app is naar verwachting beschikbaar in maart.

De 2N PICard Commander is software waarmee beheerders voor elke locatie een unieke cryptografische keyset kunnen aanmaken en deze vervolgens kunnen gebruiken om nieuwe Protected Identity Credentials te coderen die op RFID-kaarten worden gezet. De PICard Commander is gebaseerd op Mifare DESFire technologie en combineert een hoog beveiligingsniveau met een unieke en eenvoudige workflow. De PICard Commander is naar verwachting leverbaar in maart.

Smart homes

Hans van Moorsel, Business Development Manager Nederland bij 2N: “Deze nieuwe producten en diensten, waarmee we ons vooral op de woonsector richten, bieden NextGen toegangscontrole. Het besef groeit hoeveel waarde de meest innovatieve technologieën voor toegangscontrole kunnen toevoegen aan woonprojecten, of het nu gaat om retrofit of nieuwbouw, evenals de mogelijkheden om ze te integreren in moderne smart home-systemen.”

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →