Drones ILT en Kustwacht controleren containerschepen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Kustwacht hebben in 2022 met drones 44 varende containerschepen gecontroleerd op het vastzetten van de lading. Op elf schepen werden overtredingen vastgesteld. Het ging om het niet of onjuist vastmaken van containers.

Inspecteurs gingen bij dertien schepen aan boord, nadat met de drones op 21 schepen mogelijke tekortkomingen waren geconstateerd. Op elf schepen werden overtredingen vastgesteld. Daar waren bijvoorbeeld de containers niet goed waren vastgesjord of bleek de ladingcomputer een niet goedgekeurde rekenmodule te bevatten of niet overeen te komen met het zogenaamde Cargo Securing Manual. Acht schepen konden niet worden gecontroleerd aangezien zij al weer uit de haven waren vertrokken of waren doorgevaren.

Onder de drones hangen kleine camera’s die vanuit de lucht voorbijvarende containerschepen fotograferen. Die foto’s kunnen volgens ILT van dichtbij en op een veilige manier gemaakt worden. Inzet van een helikopter is daardoor niet meer nodig.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →