Cameratoezicht, hekken, detectiepoorten en beveiligers bij kermis in Amsterdam

Cameratoezicht, hoge hekken, detectiepoorten en meer beveiligers: de kermis die vrijdag begint in het Westerpark in Amsterdam heeft strenge maatregelen getroffen om te voorkomen dat het mis gaat.

De maatregelen zijn genomen nadat het in oktober vorig jaar avonden achter elkaar onrustig was op de kermis in Amsterdam-Osdorp. Daar werd gevochten door jongeren op en rond het kermisterrein, werden vernielingen gepleegd en met vuurwerk gegooid naar politieagenten. Vanwege de aanhoudende overlast moest de kermis dagenlang eerder sluiten.

Om een vergelijkbare situatie te voorkomen, heeft de kermis in het Westerpark strenge veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Zo worden volgens NH Nieuws alle bezoekers met detectiepoorten gecontroleerd op wapenbezit en houden beveiligers toezicht op het terrein.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →