Smartphone wordt sleutel met nieuwe app van EasySecure

Met de nieuwe EasySecure app kunnen smartphones worden gebruikt als sleutel voor toegang tot gebouwen, ruimtes en deuren. De app werkt met onder meer de digitale oplossingen van DOM ENiQ en Tapkey.

Gebruikers kunnen een mobiele kaart per e-mail ontvangen en hoeven slechts op een knop te drukken om de kaart op te halen. Vervolgens kunnen zij hun eigen smartphone als sleutel gebruiken. Het is ook mogelijk om een unieke pincode op te halen voor toegangscontrole of een kenteken toe te voegen voor eenvoudige toegang tot het parkeerterrein.

Met de app kan toestemming om biometrische gegevens te registreren worden vastgelegd. Toestemming wordt altijd volledig vrijwillig gegeven. Naast gezichtsherkenning is toegangscontrole mogelijk met een kaart, druppel of mobiele telefoon.

Selfie

Als een gebruiker toestemming geeft, kan hij/zij een selfie nemen en onmiddellijk toegang krijgen met behulp van technologieën voor gezichtsherkenning. De gebruiker is zelf volledig in controle en kan ervoor kiezen om gebruik te maken van snelle contactloze herkenning. Als de gebruiker zijn of haar toestemming intrekt, worden de biometrische templates onmiddellijk verwijderd.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →