Snelrecht toegepast bij verdachte van bedreiging in stadion FC Groningen

Een 37-jarige man uit Groningen moet zich op 3 april melden bij de rechtbank in Groningen. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een steward in en rond het stadion van FC Groningen. Ook wordt hem vernieling in een cellencomplex ten laste gelegd.

De man is woensdag voorgeleid. De rechter-commissaris besloot dat er voldoende gronden waren om de man in voorlopige hechtenis te houden. Toch kan de man in vrijheid het proces afwachten, omdat de rechter-commissaris ook vindt dat zijn persoonlijke omstandigheden op dit moment zwaarder wegen dan het belang dat hij vast zit. Wel zijn er een aantal voorwaarden geformuleerd, waaraan de verdachte zich moet houden.

De minderjarige jongen die op dezelfde dag is aangehouden vanwege een mishandeling van een speler van FC Groningen, mag ook zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Hij is zondag al heengezonden. Hij blijft wel verdachte.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →