Vivotek ontwikkelt camera met ingebouwde gezichtsherkenning

Vivotek heeft een nieuwe camera ontwikkeld die is voorzien van ingebouwde gezichtsherkenning. De FD9387-FR-v2 kan snel het geslacht en de leeftijd van personen in beeld bepalen of een melding versturen als mensen hun gezicht verbergen met een masker.

De camera beschikt over voldoende opslagcapaciteit voor het vastleggen van tienduizend profielen en behaalt een detectiegraad van 99 procent. De camera past het SAFR Inside AI facial recognition platform toe van RealNetworks. In combinatie met de krachtige edge-computing die is ingebouwd in de camera garandeert dit een efficiente analyse.

Functies waarover de camera beschikt zijn het in real-time detecteren en volgen van gezichten, vroegtijdige waarschuwing bij ‘vreemde’ gezichten en een instelbare privacymodus voor zones. Alle data wordt volledig versleuteld opgeslagen en verstuurd.

De Vivotek FD9387-FR-v2 Facial Recognition Camera is toepasbaar voor onder andere gebouwautomatisering, toegangscontrole en is te integreren met Business Intelligence diensten.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →