AXIS Object Analytics biedt nu crossline-telfunctie

Axis Communications heeft een crossline-telfunctie ontwikkeld die in bètaversie beschikbaar is als onderdeel van de nieuwste versie van AXIS Object Analytics. Deze slimme functie telt objecten die een virtuele struikeldraad in een bepaalde richting overschrijden en kan een gebeurtenis triggeren als een bepaald aantal geselecteerde objecten de lijn heeft overschreden.

Data zijn eenvoudig op meerdere manieren toegankelijk en kunnen worden geïntegreerd in toepassingen van derden, waar ze kunnen worden gevisualiseerd voor een gemakkelijk overzicht.

AXIS Object Analytics wordt vooraf geïnstalleerd op compatibele netwerkcamera’s van Axis en voegt waarde toe zonder extra kosten. Er wordt gebruikgemaakt van op AI gebaseerde algoritmen en gedragsomstandigheden om de scène en het ruimtelijk gedrag van de objecten erin te analyseren. Hierbij worden veelvoorkomende niet-relevante bronnen en ongewenste gebeurtenissen genegeerd.

Met deze toepassing voor proactieve bewaking kunnen gebruikers zich alleen concentreren op objecten van belang en gebeurtenissen die aandacht vereisen, en data verzamelen om toegang te krijgen tot bruikbare inzichten. Scenario’s kunnen met een paar klikken worden ingesteld en afgestemd op specifieke bewakingsbehoeften en er kunnen meerdere scenario’s tegelijk worden uitgevoerd. De toepassing bewaakt de scène op een slimme manier en bepaalt of en wanneer een gebeurtenis moet worden getriggerd wanneer bepaalde objecten worden waargenomen.

Deze schaalbare, edge-gebaseerde analytics verwerkt en analyseert live video direct op de camera. Dit verbetert de verwerkingstijd van data en beperkt de benodigde bandbreedte en opslagruimte tot een minimum. Bovendien maakt het gebeurtenisbeheersysteem van de camera integratie mogelijk met AXIS Camera Station en alle andere grote video management systemen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security professionals.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →