Man vast voor namaken bedrijfsauto’s voor toegang tot haventerreinen

Een 36-jarige man uit Ridderkerk is afgelopen week aangehouden. Hij wordt ervan verdacht auto’s te hebben geprepareerd waarmee uithalers terreinen in de Rotterdamse haven op werden gebracht en drugs het terrein af. De auto’s waren zodanig bewerkt dat ze precies leken op auto’s die op de terreinen mogen komen.

De verdachte zorgde er volgens de politie voor dat de voertuigen niet van de reguliere bedrijfsauto’s te onderscheiden waren, onder andere met kleuren en stickers. Een speciaal team van de politie Rotterdam dat onderzoek doet naar fenomenen binnen ondermijnende criminaliteit kwam de man op het spoor in ‘restinformatie’ van eerdere onderzoeken.

In 2020 werden zes havenbeveiligers aangehouden op verdenking van corruptie. Twee van hen werden veroordeeld, omdat zij een faciliterende rol hebben speelden tijdens coketransporten in de haven van Rotterdam. Ze liepen tegen de lamp dankzij het gekraakte communicatienetwerk Encrochat.

Na de aanhoudingen stopte het onderzoek voor de politie niet. De 36-jarige man werd woensdagochtend aangehouden in zijn woning. Daar vond de politie een grote hoeveelheid merkkleding, een merkhorloge en drie personenauto’s. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Over SecurityDaily

Security Daily publiceert nieuws, opinie en achtergrond voor security managers en beveiligingsinstallateurs.

Bekijk alle berichten van SecurityDaily →